-
Yerleşke içerisinde 27.10.1996 tarih ve 4199 sayılı kanunla yürürlüğe giren "Karayolları Trafik Kanunu" ile belirlenmiş trafik kuralları geçerli olmakla birlikte, ulaşımda özel araçlarını kullananların trafik düzeni ile sürücü ve yayaların güvenliği açısından aşağıda belirtilen idari önlemler ve kurallara uymaları gerekmektedir. Uymayanlar hakkında cezai işlemler yapılır tekrarında ise taşıt pulu iptal edilir.
- ODTÜ girişlerinde kapılarda durulur ve aracın taşıt pulunun görevliler tarafından görülmesi sağlandıktan sonra giriş yapılabilir. İç Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen taşıt pullarının ön cama yapıştırılması zorunludur. ODTÜ taşıt pulu olmayan araçlar, giriş kapılarından misafir kartı alarak giriş yapabilirler.
-
Araçlar, üzerindeki taşıt pulu rengi ile uyumlu park yerlerine park edilebilir. Renk kodu işareti "P" altındaki levhada bulunan renklerle belirtilmektedir.
-
Akademik ve idari personel ve öğrenciler için ayrı ayrı park yerleri belirlenmiş olup, kısa süreli de olsa araç sahipleri kendilerine ait olmayan yerlere park edemezler.
- Tüm anayol kaldırımlarına ve kenarlarına park edilemez.
- Trafik işaret levhalarına, kasis ve bariyerlere, görevlilerin ikazlarına uyulması zorunludur.
-
Kişinin statüsüne göre verilen taşıt pulunu başka bir araç ve kişiler kullanamaz. İhlalinde taşıt pulu iptal edilir ve kişiye başka pul verilmez.
-
Motosiklet sürücüleri de taşıt pulu almak ve kask takmak zorundadır.
-
Hareket halindeki kural ihlallerinin (hız, hatalı sollama, ters yön, hatalı "U" dönüşü vb.) tespitinde Trafik Amirliği'nce işlem yapılır ve tekrarında araç yerleşkeye alınmaz.
-
Yerleşkede azami hız 50 km/saat, yayaların yoğun olduğu yerlerde 30km/saattir.
-
Yayalara öncelik tanınması, emniyet kemerlerinin sürekli takılması herkesin güvenliği için gereklidir.
-
Uydu park yeri taşıt pulu olan öğrenciler yalnızca Kültür Sitesi ve Yurtlar park yerini kullanabilirler. Yerel taşıt pulu (sarı pul) sahibi araçlar uydu park yerini kullanabilirler.
-
Yurtlarda kalan öğrencilere yerel taşıt pulu verilmez.